Hållbarhet

Vi bryr oss

LEBA Ekonomibyrå ska eftersträva att bidra till samhällsnytta genom hållbart företagande. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Ekonomisk hållbarhet

För att driva verksamheten hållbart ur det ekonomiska perspektivet eftersträvar vi att driva ett lönsamt företag genom att förstå våra kunders behov, efterleva vår vision och våra årliga uppsatta mål för att löpande kunna få tillväxt, anställa personal och gå med vinst. Vår passion att hjälpa andra företag i samhället att utvecklas samt bistå med vår expertis inom redovisning och ekonomi gör att företagare får tid över och kan fokusera på kärnverksamheten som gör att chansen ökar till en bättre lönsamhet för företagen vilket i sin tur leder till god tillväxt och nyanställningar. Tack vare detta ökar samhällsnyttan då fler företag överlever, fler blir sysselsatta och anställda och staten får in mer pengar i form av skatt.

Miljömässig hållbarhet

För att driva verksamheten hållbart ur miljöperspektiv där vi minskar klimatpåverkan använder vi oss utav leverantörer som är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO när det gäller kontorsmaterial. Vi tänker löpande på att minska resursanvändandet av vatten, papper, el mm. Vi digitaliserar vårt arbete så mycket som möjligt för att minska papper och skapa ett effektivt arbete. Vi stänger av våra datorer efter arbetsdagen. Vi är medvetna om det avfall som uppkommer i vår verksamhet och hanterar avfallet noggrant genom källsortering och ser till att sortera avfall i rätt kärl. Istället för att kasta vår skrivares använda och tomma tonerkasetter har vi valt att lämna de till ett företag för återvinning och påfyllning. Vi har tänkt till kring resor till kundmöten och valt att köpa in profilcyklar till vårt företag för att kunna cykla till mötet istället för att ta bilen i den mån det är möjligt.

Social hållbarhet

För att driva verksamheten hållbart ur det sociala perspektivet tar vi hänsyn till frågor som arbetsmiljö, säkerhet, mångfald och jämställdhet med mera. Vårt sociala arbete går ut på att de anställda ska vara i balans, nöjda och jämställda. Vi är måna om våra anställda och vill eftersträva en trivsam arbetsplats där vi respekterar varandra. Vi erbjuder samtliga anställda tjänstepension och trygghetsförsäkringar för att öka tryggheten. Vi har årliga individuella samtal där vi är måna om att varje anställd ska få utvecklas inom företaget. Medarbetare som mår bra får företaget att må bra. Vi erbjuder våra anställda friskvårdsbidrag för att uppmuntra till rörelse och motion.


SAMHÄLLSENGAGEMANG

Vi tycker samhällsengagemang är viktigt och deltar löpande i olika typer av projekt och lokala samhällsförbättrande initiativ:


  • Vi är glada över att få bidra till en meningsfull fritidsaktivitet åt barn och ungdomar inom fotbollen! Vi har för året 2021 valt att sponsra föreningen IK Waria som är en renodlad flick- och damfotbollsförening.

  • Vi är en samarbetspartner till Norrköping Fria Läroverk, en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev. Vi är en länk till näringslivet och har vid flera tillfällen inspirerat ekonomi- och handelseleverna genom att föreläsa om entreprenörskap. Vi har deltagit som "drake" i "Frias Draknäste 2018" där vi gett eleverna feedback och perspektiv på företagande. Vi har även varit rådgivare till flera elever som driver egna UF-företag.
  • Vi har valt att ge stöd åt "Nattvandrarna sedan 1989" som gör skillnad på riktigt. Nattvandrarna är en ideell, demokratiskt uppbyggd organisation för lokala grupper och föreningar. Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk. Nattvandrarna har sedan starten 1989 verkat för att skapa tilltro och bygga jämställda relationer, och den gula jackan har blivit en etablerad trygghetssymbol för ungdomar och unga vuxna.Kontakta oss idag

Skicka oss en offertförfrågan

Skriv in dina uppgifter nedan och klicka sedan på skicka.

Vi återkopplar till dig så snart vi kan.

Tillbaka till toppen